Passeiertal, Sneeuwschoen standplaatstocht Individuele reis

Individuele reis Deze reis boek je op individuele basis. Als gast van het driesterren wandelhotel Jägerhof kan je vier dagen onder begeleiding van een lokale bergwandelgids deelnemen aan verschillende sneeuwschoentochten. Het Passeiertal is een van de parels van natuurpark Texelgruppe en strekt zich uit van Meran tot de bekende overgangen van de Jaufenpas en het Timmelsjoch. De sneeuwschoenwandelingen gaan over almen, door rustige dalen en prachtige bossen. Na de sneeuwschoentocht kun je lekker relaxen in de sauna's en whirlpool. Elke avond geniet je van een vijfgangendiner met fijne Südtiroler gerechten, bereid met lokale producten.

€ 739.00

Meerinformatie

Bergsportreizen Sneeuwschoentocht standplaats Italië
Product
 

Stubaier Alpen, Gevorderdencursus IJsklimmen

Heb je al eerder kennisgemaakt met ijsklimmen, maar wil je je techniek verbeteren? Kies dan voor de cursus ijsklimmen voor gevorderden in de Oostenrijkse Stubaier Alpen. Elke dag ga je samen met een berggids op zoek naar uitdagende ijsklimroutes. Je techniek gaat snel vooruit tijdens het (na)klimmen van moeilijkere ijsklimroutes, maar de nadruk ligt vooral op het voorklimmen. Natuurlijk worden alle (redding)technieken opgefrist en besteden we aandacht aan terugtocht methodes.

€ 1110.00

Meerinformatie

Bergsportreizen IJsklimmen Oostenrijk
Product
 

Piepertraining, Workshop

Leer zo snel mogelijk iemand te vinden die bedolven is onder een lawine. Train je pieperskills tijdens deze workshop. De instructeurs van het Snow Safety Center leren je alle stappen van het zoeken met piepers en sonderen. Heb je die kennis al, maar is het een beetje weggezakt? Dan herhalen we de stappen tot je ze weer kunt dromen. Van piepercheck tot fijnzoeken en sonderen. Je krijgt les van de beste off-piste professionals, kunt nieuwe modellen piepers testen en bent zo op tijd klaar voor het poederseizoen.

€ 70.00

Meerinformatie

Bergsportreizen Workshop Nederland
Product
 

Drytool, Workshop

Drytoolen is ijsklimmen zonder ijs. Hierbij klim je met ijsbijlen rotsroutes die anders onbeklimbaar zouden zijn. De klimtechnieken zijn nog complexer dan bij het ijsklimmen. Naast een goede oefening voor het ijsklimmen is het vooral erg leuk om te doen! In de 2,5 uur durende workshop leer je de mogelijkheden van je ijsbijlen kennen, specifieke drytooltechnieken en hoe je op een veilige manier drytoolroutes klimt. De routes zijn met speciaal hiervoor ontworpen drytoolgrepen gebouwd.

€ 35.00

Meerinformatie

Bergsportreizen Workshop Nederland
Product
 

Lawinekunde, Workshop

Voorbereid off-piste. In deze workshop leer je de basisprincipes van lawinekunde. Je start in je eigen tijd met de online theoriemodule 1 van wePowder. Op de eerste theorieavond kom je met de andere deelnemers naar Woerden waar je de theorie doorneemt met een NKBV-instructeur. Voorafgaand aan de tweede avond maak je de opgegeven opdrachten met ondersteuning van de online module. Op de tweede avond bespreek je de resterende theorie en de gemaakte opdrachten. Na afronding ben je je beter bewust van de risico's buiten de piste en kun je een lawinebericht lezen en analyseren, en met een snowcard het lawinegevaar bepalen.

€ 80.00

Meerinformatie

Bergsportreizen Workshop Nederland
Product
 

Sneeuwschoenwandelen, Workshop

Terwijl er een dikke laag sneeuw ligt, gewoon blijven wandelen in de bergen? Met sneeuwschoenen aan is het geen probleem. Beginners ervaren in SnowWorld Zoetermeer hoe makkelijk het voortbewegen op sneeuwschoenen is. Je krijgt informatie over waar je kunt sneeuwschoenwandelen, wat de kenmerken zijn van verschillende berglandschappen en hoe je hierop anticipeert. Kijk welke uitrusting je nodig hebt voor sneeuwschoenwandelen en leer wat je daarnaast moet doen om voorbereid en veilig op pad te gaan. Winterwonderland, we komen naar je toe!

€ 50.00

Meerinformatie

Bergsportreizen Workshop Nederland
Product
 

Karwendel, Sneeuwschoen standplaatstocht individuele reis

Individuele reis Deze reis boek je op individuele basis. Als gast van het viersterren hotel Achentalerhof maak je vier dagen onder begeleiding van een lokale bergwandelgids verschillende winterwandelingen of sneeuwschoenwandelingen van zo'n 4 tot 5 uur. De tochten gaan door de rustige dalen van de Karwendel. De volle skipistes zie je alleen van een afstandje. Deze week staat in het teken van genieten daarom is veel inbegrepen. Wanneer je niet gaat sneeuwschoenwandelen, kun je gebruik maken van het zwembad of de diverse sauna's. Het hotel ligt vlakbij een skilift en langlaufloipes.

€ 757.00

Meerinformatie

Bergsportreizen Sneeuwschoentocht standplaats Oostenrijk
Product